התנסות במחקר - מידע כללי לסטודנט

התנסות במחקר

ד"ר נטלי קליין סלה

על מי חלה חובת ההשתתפות בניסויים?

כל סטודנט שזוהי שנתו הראשונה בלימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה.

מהי חובה זו?

על כל סטודנט לוודא כי הוא רשום לקורס "התנסות במחקר" שמספרו 73-123-01. במסגרתו, מחויב הסטודנט להשתתף בשעות ניסוי: סטודנט הלומד קרימינולוגיה מחויב ב – 10 קופונים מניסויים של המחלקה לקרימינולוגיה, פסיכולוגיה או מדעי המוח בלבד.

שימו לב! 1 מתוך 10 הקופונים חייבים להיות על ידי השתתפות במחקרים מהמחלקה לקרימינולוגיה.

קבלת ציון 'עובר' בקורס זה הוא הכרחי לסיום תואר ראשון במחלקה לקרימינולוגיה.

האם ישנם אתרי אינטרנט המלווים את הקורס?

ישנו אתר 1 המלווה את ההשתתפות בניסויים:

מערכת הניסויים SONA: זוהי מערכת אוניברסיטאית בה אתם יכולים להירשם בפועל להשתתפות במחקרים השונים, ובאמצעותו החוקרים מאשרים את ההשתתפות שלכם במחקר, ומזכים אתכם בקופון המגיע לכם. קישור למערכת: https://biu.sona-systems.com

חשוב מאוד! מערכת הניסויים היא מערכת אוניברסיטאית, ולכן מופיעים שם גם ניסויים של מחלקות אחרות. חלק מהניסויים מציעים תשלום, חלק מהניסויים מציעים קופונים לסטודנטים של מחלקות אחרות (קופונים אלה לא ייצברו לזכותכם במחלקה לקרימינולוגיה). לכן, עליכם לוודא שאתם נרשמים לניסויים של המחלקה לקרימינולוגיה המקנים קופון לתלמידי המחלקה לקרימינולוגיה. ראו מידע נוסף בהמשך.

שימו לב! ניסויים שאינם מקנים קופון לתלמידי המחלקה לקרימינולוגיה לא יוכרו בדיעבד לצורך זה.

איך מזהים את הניסויים המקנים קופונים במחלקה לקרימינולוגיה?

למחקרים של קרימינולוגיה אשר ההשתתפות בהם מזכה אותכם בקופון יש קידומת CR. לדוגמא:  CRמחקר בקבלת החלטות. חלק מהחוקרים גם יציינו זאת במפורש.

איך מזהים את הניסויים המקנים קופונים בפסיכולוגיה ומדעי המוח?

בבדיקת פרטי הניסוי, תוכלו לראות לאיזו יחידה שייך המחקר ומיהו החוקר. לפי פרטים אלה תוכלו לזהות אם המחקר שייך לפסיכולוגיה או למדעי המוח.

הערה: במקביל להשתתפותכם בניסויים המקנים קופונים, אתם רשאים להשתתף בכל ניסוי שמוצע במערכת SONA, גם ניסויים שהם בתשלום. אולם, זכרו כי ניסויים בתשלום או ניסויים של מחלקות אחרות לא יזכו אתכם בקופונים במחלקה לקרימינולוגיה.

האם יש פעולות מקדימות שעליי לעשות כדי להשתתף בניסויים?

ישנן מספר פעולות מקדימות שעלייך לעשות:

1. הרשמה למערכת הניסויים מתבצעת עבורכם אוטומטית, הודעת דוא"ל המכילה שם משתמש וסיסמא תשלח לכתובת המייל שלכם במהלך השבועיים הראשונים לסמסטר הראשון. אם לא קיבלתם כתובת מייל וסיסמא במהלך חודש אוקטובר, אנא צרו קשר עם אלירן: BIU.coupons@gmail.

בכניסתכם הראשונה למערכת הניסויים תתבקשו לענות על מספר שאלות רקע. שאלות אלו נועדו על מנת לבחון את התאמתכם למחקרים שונים. רק לאחר מילוי שאלות אלו תוכלו לראות את המחקרים הפתוחים בפניכם.

כיצד מתאמים השתתפות במחקר?

תיאום השתתפות במחקר נעשה בשתי דרכים מרכזיות:

1. ניתן להירשם למועדי השתתפות שקבעו החוקרים דרך מערכת הניסויים - להורדת מצגת הדרכה לסטודנטים להתנסות במחקר
  2. במידת הצורך, ניתן לפנות לחוקרים בכתובת המייל המופיעה בעמוד של המחקר במערכת הניסויים (תחת researcher information). שימו לב שאתם פונים לחוקר שבפועל מריץ את המחקר (researcher) ולא לחוקר הראשי (Principle Investigator).

כיצד צוברים קופונים?

בתום ההשתתפות בניסוי יזכה החוקר את חשבונכם במערכת הניסויים SONA במספר הקופונים שמקנה המחקר שלו.

כיצד מקבלים ציון עובר בקורס "התנסות במחקר"?

סטודנט אשר צבר את 10 הקופונים הנדרשים זכאי לציון עובר בקורס. ציונים בקורס יוזנו לכל תלמידי שנה א' יחד, בסוף שנת הלימודים.

התאריך האחרון לצבירת 10 הקופונים הוא 31 במאי.

במהלך חודש יוני, אנחנו נבדוק את מערכת הניסויים, וציוני 'עובר' יוזנו לסטודנטים שיצברו את מספר הקופונים הנדרש.

למי פונים במקרה של שאלות ובעיות?

הנחיות מפורטות לגבי רישום למחקרים ועבודה עם מערכת הניסויים ניתן למצוא כאן - להורדת מצגת הדרכה לסטודנטים להתנסות במחקר

לשאלות טכניות (כגון: חשבון ה-SONA, קופונים שלא מופיעים) אנא צרו קשר במייל: BIU.coupons@gmail.com

לשאלות אחרות או אקדמיות אנא צרו קשר במייל nathalie.klein-selle@biu.ac.il :