מה עושים עם זה? יש עבודה לבוגרי תואר ראשון?

להלן ריכוז דוגמאות מפרסומים באתרי "דרושים" – חיפוש אקראי, נכון למרץ 2019

עם הזמן, גוברת המודעות ליתרונות המקצוע, וגופים שונים במשק, הן פרטיים והן ציבוריים, מבקשים להעסיק בוגרי קרימינולוגיה. בדוגמאות המעטות המובאות כאן, ניתן לראות את מגוון אפשרויות התעסוקה הרחב הקיים.

מבחינת מיקום: בצפון הארץ (שייח' דנון) במרכז הארץ (ירושלים, חולון) ובדרומה (נגב);

מבחינת מעסיק: בעיריות (מועצה אזורית חוף השרון), בארגונים ומוסדות (בית אקשטיין, א.ג. שיקום בית לחיים), בעמותות (עמותה בירושלים לקורת גג לצעירות חסרות בית, עמותה בתחום תעסוקה וליווי לחיים עצמאיים)) ובגופים פרטיים (חברת חקירות);

מבחינת היקף המשרה: יש מספר סוגים, יש משרות מלאות ומשרות חלקיות.

מבחינת אוכלוסיה: בני נוער וילדים (רכז/ת למרכז לנוער בסיכון) וגם מבוגרים (מנהלי/ות מסגרות דיור לניהול מסגרות של בוגרים עם צרכים מיוחדים);

ואף מבחינת מהות התפקיד: היצע התפקידים רחב מאד: אם בהדרכה ואם בפיתוח תוכניות התערבות, החל ברכזים וכלה במנהלים, ועוד.

בכל הדוגמאות מופיע ב"דרישות" התפקיד: קרימינולוגים או קרימינולוגיה.

ברחבי האינטרנט קיימים אתרי "דרושים" רבים. ניתן להכנס לאתרים השונים, לכתוב "קרימינולוג" בחיפוש, ומתקבלות תוצאות המשתנות בהתאם למועד החיפוש. כך ניתן להחשף לעוד ועוד אפשרויות תעסוקה בתחום.

לאחר סיום הלימודים רוב הבוגרים משתלבים במעגל העבודה. רבים מוצאים תעסוקה בסיום לימודיהם, יש בוגרים שהסכימו לשתף בעיסוק שלהם, וניתן לקרוא על כך בדף הבוגרים באתר המחלקה.

אנו מעודדים את התלמידים שלנו להמשיך ללמוד במחלקה לתארים מתקדמים. בתואר השני ישנם מסלולים המכשירים את התלמידים לטיפול ולשיקום: הקרימינולוגיה הקלינית והקרימינולוגיה השיקומית, ומסלול נוסף, המיועד לסטודנטים המעוניינים לעסוק במחקר באקדמיה – הקרימינולוגיה המחקרית. כמו כן, קיים המסלול לקרימינולוגיה עיונית, המקנה לתלמידים ידע תאורטי בתחומים שונים בקרימינולוגיה ומתקיים במסלול ב' בלבד (ללא תזה).

במוסדות האקדמיים ברחבי הארץ, במכללות ובאוניברסיטאות, ניתן למצוא מרצים רבים בתחום הקרימינולוגיה שהינם בוגרי המחלקה לתארים מתקדמים, חלקם מופיעים גם כן בדף הבוגרים באתר המחלקה.

שרונה אמיתי, מידענית