תא שוות

שוות. مساو. תא לקידום נשים באוניברסיטת בר אילן

הוקם על ידי אריאל בקאל ואביה ברששת, סטודנטיות לתואר ראשון, שנה שלישית, במחלקת קרימינולוגיה באוניברסיטה.

מטרות התא הינן:

1. לפנות לנשים וגברים כאחד, לחבור למאמץ משותף למען שוויון מגדרי.

2. יצירת סביבה מכילה לקיום שיח פתוח בנושאי קידום שוויון מגדרי.

3. קיום פעולות הסברה תוך עידוד שיתוף חוויות ומתן במה להתבטאויות בנושאי מגדר.

4. הנגשת נושא הפמיניזם והעלאת מודעות בנושאי קידום שוויון מגדרי.

אחת מפעילויותינו הייתה הקמת דוכן הסברה ביום השביתה הארצי להעלאת מודעות בנושא אלימות כלפי נשים. הדוכן הוקם במרכז האוניברסיטה במשך מספר שעות לצורך הסברה והעלאת מודעות ביום המאבק הארצי לאלימות כלפי נשים. התא הציג מודעות אבל של הנשים שנרצחו השנה, הצבנו נרות נשמה לזכרן, הצגנו הסברים על מצב הנשים הסובלות במעגל האלימות במדינה, מטרת המאבק הארצי, והשתלשלות האירועים. הדוכן יצר סולידריות והזדהות עם המאבק הארצי, ענה על שאלות, והיווה מוקד הסברה וידע על המצב ביום הקשה והכואב הזה.

התא מתכנן פעילויות ושיתופי פעולה עם תאים נוספים, אחד מהם הוא פאנל בסגנון TED של הרצאות קצרות, בשיתוף עם האחווה הגאה באוניברסיטה.

מוזמנות\ים להצטרף לדף הפייסבוק שלנו, שם כל הפעילויות והעדכונים השוטפים-