מהנעשה במחלקה
בעמוד זה נעדכן מדי פעם "טיפה בים" מהפעילות המחקרית והאקדמית של חברי הסגל, הבוגרים והסטודנטים במחלקה, וכן מפעילותם בשדה הקרימינולוגיה.
ביקור תלמידי התוכנית לקרימינולוגיה קלינית בבית הסוהר חרמון
ב-כ"ד אייר תשפ"ב 25.5.22 קיימנו עם תלמידי שנה ב בתוכנית לקרימינולוגיה קלינית ביקור בבית הסוהר חרמון.
במסגרת הסיור התוודענו למחלקות הטיפוליות השונות בבית הסוהר.
פגשנו אסירים בתכנית יחד --תוכנית שיקום הדדי של אסירים וכלבים, שמענו על עקרונות הטיפול במחלקה לטיפול בעיות התמכרות.
לבסוף נפגשנו על מנהלת מחלקת מפנה לטיפול ייעודי באסירים שביצעו עבירות מין שהסבירה על התנהלות המחלקה ועקרונות הטיפול בה ושמענו מפי אחד מהאסירים שהיה במחלקה על תהליך השיקום המוצלח שלו.
הכנס השנתי של הקרימינולגיים הקליניים בשיתוף במחלקה לקרימינולוגיה
ב-י' אייר תשפ"ב 11.5.22 התקיים הכנס השנתי של הקרימינולוגים הקליניים בישראל בשיתוף המחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן. בכנס השתתפו קרימינולוגים קליניים מהמחזורים השונים וכן תלמידי שלוש התכניות לקרימינולוגיה קלינית מאוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת אריאל ומהמכללה האקדמית אשקלון.
נושא הכנס השנה היה "אתיקרימינולוגיה: סוגיות אתיות בטיפול, אבחון ומחקר עם אוכלוסיות פורנזיות". בכנס הוצגו שלוש הרצאות מרכזיות.
קרימינולוג קליני: בין חובת הסודיות וזכות המטופל לחסיון מידע לבין צדק על ידי פרופ' עודד מודריק, סגן נשיא )בדימוס) שלבית המשפט המחוזי ת״א, הפקולטה למדעי החברה והרוח אונ׳ אריאל
אתיקה מקצועית בקרימינולוגיה קלינית. על ידי פרופ' ענת ירון ענתר, ראש החוג לקרימינולוגיה במכללה האקדמית עמק יזרעאל וקרימינולוגית קלינית אחראית במרכז לבריאות הנפש שער מנשה וד"ר גילה יעקב, ראש החוג למנהל מערכות בריאות וראש המרכז לקידום ההוראה במכללה האקדמית עמק יזרעאל
היבטים אתיים במחקר עם עוברי חוק ונפגעי עבירה על ידי ד"ר קרן גואטה, ראש התכנית השיקומית, המחלקה לקרימינולוגיה, אוניברסיטת בר אילן ופרופ' גילה חן, המכללה האקדמית אשקלון.
במסגרת הכנס הוצגו פוסטרים של עבודות מחקר של תלמידי התואר השני והשלישי. ועדת הפרס לפוסטר מצטיין על שם עו"ד דינה להמן ז"ל, עליה נמנו פרופ' ענת ירון ענתר (יו"ר), ד"ר רויטל זיו נאור, ד"ר ליזה צבי מאוניברסיטת אריאל וד"ר יהודית אבלועפיה מהמכללה האקדמית אשקלון מצאה את הפוסטר של שני טויטו, תלמידת התכנית לקרימינולוגיה קלינית בבר אילן כראוי לציון לשבח.
יום עיון לרגל הופעת גיליון 21 של "צוהר לבית הסוהר- עבירות ועונשים בישראל"
"בוחרות בחיים" של הפקולטה למשפטים והמחלקה לקרימינולוגיה
מרכז רקמן בפק' למשפטים והמח' לקרימינולוגיה פתחו קבוצה לנשים הנמצאות בהליכי גירושין מורכבים ופרידה מזוגיות לא בריאה, שתעניק תמיכה רגשית ומרחב התפתחות, מקום של "יחד", דיבור והקשבה וסיוע בהתמודדות עם השלבים השונים של הליך הפרידה והגירושין.
בתוכנית קרימינולוגיה לתואר שני: מגמה בנושא "תשאול בחקירה פלילית"ראש התוכנית: פרופ' גלית נהריהחקירה הפלילית היא תחום עניין מרכזי בקרימינולוגיה, והתשאול הפרונטלי נמצא בליבת החקירה. הלימודים במגמה "תשאול וחקירה פלילית" של תוכנית קרימינולוגיה מקנים ללומדים בה התמחות ספציפית בתחום ייחודי זה, ומעניקים להם ידע תיאורטי ויישומי מעמיק לגבי הפקת מידע והערכת מידע, שני הרכיבים המרכזיים של התשאול. במסגרת הלימודים במגמה, נחשפים הסטודנטים לכלים ולטכניקות עדכניים ומבוססי ראיות )based-Evidence )לאיסוף ולהערכה של מידע בחקירת חשודים, מתלוננים, עדים וקורבנות, וכן לאבחון שקרים, לביסוס אמיתות וליישומי פרופילאות. הלימודים בתוכנית מקנים מעטפת תיאורטית של תחומי הידע העומדים בבסיס רכיבי התשאול, כגון חקר האישיות, זיכרון יישומי ותהליכי קבלת החלטות. תוכנית הלימודים של המגמה משלבת את גוף הידע שנצבר בספרות המדעית עם גוף הידע מבוסס הניסיון של השטח, ובכך מקנה פרספקטיבה שלמה על התחום.
|
מסלול לימודים חד חוגי (מורחב) לתואר הראשוןראש תוכנית לימודי תואר ראשון: פרופ' סופי וולשנפתח מסלול לימודים חד חוגי (מורחב) לתואר ראשון במחלקה לקרימינולוגיה. הביקוש למסלול גבוה, הן בקרב סטודנטים חדשים והן בקרב סטודנטים ותיקים במחלקה, שעברו מרצונם למסלול המורחב. במסלול קורסים נוספים כגון קרימינולוגיה התפתחותית, שמרחיבים ומעמיקים את הידע בתחום הקרימינולוגיה. המסלול מאפשר למחלקה להעשיר את מספר הקורסים ותחומי לימודים.
|
יום עיון שנערךלזכרו של פרופ' משה אדד ז"ל במלאת שנה לפטירתו"ייאוש ישאיר אותך אסיר, תקווה תשחרר אותך" על משמעות חיים ותקווה בטיפול, חינוך ושיקוםב-כ"ה טבת תש"ף 22.1.20 נערך יום עיון לזכרו של פרופ' משה אדד ז"ל, ראש המחלקה לאורך שנים וחתן פרס ישראל לקרימינולוגיה התש"ע. יום העיון נערך תחת הכותרת "ייאוש ישאיר אותך אסיר, תקווה תשחרר אותך" – משמעות חיים ותקווה בטיפול, חינוך ושיקום. יום העיון המרגש נועד להוקיר את פועלו של פרופ' אדד כקרימינולוג ומרצה, במטרה לאפשר לסטודנטים במחלקה, שלא זכו ללמוד ממנו באופן ישיר, להכיר את משנתו ואת צורת ההוראה הייחודית שבה לימד ועל בירכיה העמיד דורות רבים של סטודנטים. לשם כך, נבחרו מרצים וחוקרים, סטודנטים ותלמידים מתקופת חיים שונות בחייו של פרופ' אדד שסיפרו על משנתו ואישיותו הייחודית. |
כנס בנושא "בין הכיסאות"פערים הגורמים לבני הנוער, צעירים וצעירות "ליפול בין הכיסאות"ב-כ"ה כסלו תש"ף 23.12.19 התקיים כנס משותף בין המחלקה לקרימינולוגיה לבין עמותת עלם. מוקד הכנס היה בני נוער ש"נופלים בין הכיסאות", כלומר בני נוער שלא מקבלים מענה בגלל סיבות מגוונות כגון פערים תרבותיים או קשיים מרובים שחוצים תחומי מומחיות, כמו בני נוער המעורבים בהתנהגויות סיכון אך גם זקוקים למענה עקב בעיות נפשיות. הכנס הוא הזדמנות לחשוב על הנערים והנערות שלא מצליחים לקבל עזרה. |
|
מבחר פרסומים אחרונים של חברי הסגל
פרסומים של סטודנטים על סמך עבודות מחקר - תזות ודיסרטציות, שכתבו במסגרת לימודיהם במחלקה
מה עושים עם זה? יש עבודה לבוגרי תואר ראשון?
עם הזמן, גוברת המודעות ליתרונות המקצוע, וגופים שונים במשק, הן פרטיים והן ציבוריים, מבקשים להעסיק בוגרי קרימינולוגיה. בדוגמאות המעטות המובאות כאן, ניתן לראות את מגוון אפשרויות התעסוקה הרחב הקיים. להמשך קריאה

למידע נוסף
- תאריך עדכון אחרון: 15/06/2022